به گزارش نیپنا ، واعظی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی دولت در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه ایران پلاست، در پنل تخصصی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران در خصوص مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار اظهار کرد: آیین نامه مسئولیت اجتماعی که از مرداد سالجاری به شرکت های دولتی ابلاغ شده است اصولی را مطرح می کند که اولا اصلاح رویه حکمرانی اتخاذ شود و شفافیت و پاسخگویی و مطالبه گری مسئولیت اجتماعی را لحاظ می کند.
وی افزود: بر اساس این آیین نامه می گوید مسئولیت اجتماعی شرکتی یک تعهد است و صدقه نیست و در شرکت های دولتی وظیفه انتقال وظایف خود به بخش های غیردولتی هم نباید صورت گیرد.
واعظی ادامه داد: در ماده 2 این آیین نامه آمده است که زمینه های عمل به مسئولیت های اجتماعی در جوامع محلی و مشارکت در توسعه این جوامع محلی است. هر شرکت دولتی در هر جایی که فعالیت خود را آغاز می کند باید موضوعات پیشگیری از جبران خسارت و بلایای طبیعی را مد نظر قرار دهد.
به گفته وی توسعه آموزش و مهارت در بازار به منظور توانمند سازی نیروی انسانی و افراد بومی محلی منطقه بسیار حائز اهمیت است.
وی تاکید کرد: پیشگیری یا جبران آسیب های اجتماعی با اولویت زنان، کودکان، نوجوانان،سالمندان، و افراد دارای معلولیت باید در مسئولیت اجتماعی در نظر گرفته شود.
واعظی تصریح کرد: این آیین نامه، مصادیق هزینهکرد مسئولیت اجتماعی را مشخص کرده است و در ماده 8 آن تاکیدشده است که شرکت ها موظفند گزارش مسئولیت اجتماعی بر شاخص عملکردی و تاثیرات مهم اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را در جوامع محلی به سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه دهند.
همچنین محمودی استادیار محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی در این نشست و پنل تخصصی به عنوان دیگر سخنران به نقش مسئولیت اجتماعی شرکت ها و طرح مطالعات اولیه به اهمیت مسئولیت اجتماعی تاکید کرد: در عسلویه و یا مجتمع های صنعتی شرایط ایجاد آلایندگی های زیست محیطی بیشماری وجود دارد که این موضوع بار مسئولیت اجتماعی را در آن مناطق دوچندان می کند.
وی به نگاه دنیا در خصوص مسئولیت اجتماعی تاکید کرد و با ارائه نمونه ای در دنیا اظهار کرد: در اتریشِ وین مجتمع پالایشگاهی داریم که در کنار زمین های گندم زار احداث شده است و اگر این مجموعه تولیدی نسبت به مسئولیت اجتماعی درست عمل نکند قطعا نمی شود گندمی رشد کند درحالیکه این موضوع به راحتی و در یک شرایط مسالمت آمیز برقرار است و مجموعه صنعتی با توجه به موضوعات حفظ محیط زیست به مسئولیت اجتماعی خود پایبند است.
محمودی افزود: شرکت ها نباید آلوده کننده محیط زیست باشند و باید در ابتدا هدف اولیه مسئولیت اجتماعی خود را مشخص کنند که اگر بناست در کنار آبراهی مجتمع های تولیدی احداث شود که منجر به آلایندگی آب مورد مصرف مردم شود این موضوع مغایر با مسئولیت اجتماعی این بنگاه اقتصادی خواهد بود.
خانم خارستانی مشاور مسئولیت اجتماعی، سخنران دیگر این پنل تخصصی در حوزه مسئولیت اجتماعی به حفظ جایگاه کسب و کارها اشاره و تاکید کرد: نباید شرکت ها و مجتمع های صنعتی برای انجام مسئولیت های اجتماعی از کسب و کارها مبالغی را دریافت کنند نکته ای که متاسفانه وجود دارد و کسب و کارها را دچار مشکل کرده است.
وی گفت: نباید بگذاریم مسئولیت اجتماعی به بیراهه برود. اقداماتی که برای قانونی کردن آن با طراحی آیین نامه اجرایی صورت گرفته حائز اهمیت است. حمایت از کسب وکارها باید در کنار انجام مسئولیت اجتماعی به کار رود و همه اینها در کنار هم با حمایت و دوستداری طبیعت ساختارمندتر است.